Erken Boşalma

Erken Boşalma

Erken Boşalma

Erken boşalma problemi erkeklerde en sık gözlemlenen cinsel işlev bozukluğudur. Yapılan araştırmalar ülkemizde 10 erkekten 7’sinde olduğunu göstermektedir. Erken boşalma, partnerin orgazm davranışına bakılmaksızın, erkeğin boşalma zamanlamasını kontrol edememesidir. Yani belirleyici kriter, erkeğin denetimi olup olmamasıdır. Erken boşalma tanısının alabilmesi için kişinin en az 4 aydır tekrar eden bir erken boşalma sorunu yaşıyor olması gerekmektedir. Her erkek ara sıra erken boşalma problemi yaşayabilir burada tanı almak için erken boşalma probleminin tekrar eden, yenileyen bir şekilde görülmesidir.

Bilinmesi gereken önemli noktalardan birisi erken boşalma sorununun uzun vadede çiftler arasında problemlere yol açmasıdır. Bunun sonucu olarak erkek kendini suçlu ve beceriksiz hisseder, eşinden utanabilir. Bazen eşler bu durumdaki erkeği aşağılar bir tutumda izleyebilirler.

 

Erken Boşalma Tedavisi

Çözüm için önce sorun doğru ve tam tespit edilmelidir, nedenleri doğru ve tam olarak belirlenmelidir. Cinsel terapi sonucunda sorunun tamamen ortadan kalkması hedeflenmektedir. Cinsel terapi sürecinde kişinin cinsellikle ilgili beklentileri, anksiyetesi olumsuz duygu, düşünce ve davranışlarını incelenir. Bu inceleme sürecine ek olarak uygumla ödevleri verilerek süreç tamamlanır. Eşlerden her ikisi de görüşmelere aktif olarak katılırlar.

İlginizi Çekebilir